Cherry Duyns en Oleg Lysenko

Ik hoorde dat er geluisterd werd' Een eerbetoon aan Armando
zo 24 nov 16:00
24 nov 24
16:00

'Ik hoorde dat er geluisterd werd' 

Een eerbetoon aan Armando.

Hij stierf op 1 juli 2018 in zijn atelierwoning in Potsdam. Armando, een van de meest vooraanstaande en veelzijdige kunstenaars van onze dagen: schrijver, schilder, beeldhouwer, muzikant, acteur, film - en theatermaker. 

Tot kort voor zijn dood reisde hij door Nederland met de voorstelling 'Ik hoorde dat er geluisterd werd', een literair concert dat Armando  met bayan- en bandoneonspeler Oleg Lysenko had ontwikkeld.

Drie jaar hebben zij er met veel succes mee opgetreden, Armando die voorlas uit zijn indrukwekkende oeuvre, Oleg Lysenko, die muziek en literatuur met meesterhand in elkaar liet vervloeien. Als opening Armando's filmgedicht 'der Feldzug', gerealiseerd door Victor Nieuwenhuijs. 

De geplande reeks voorstellingen in 2018 dreigde geen doorgang te vinden, Armando moest zich om gezondheids-redenen terugtrekken. Maar hij stond erop dat de tournee niet zou worden afgezegd. 

Hij vroeg Cherry Duyns, zijn oudste vriend en Herenleed-partner, zijn rol over te nemen.

Cherry Duyns heeft aan het proza en de poëzie van Armando zijn herinneringen toegevoegd aan een van de laatste reizen die zij samen maakten. En we krijgen Armando te zien in enkele ontroerende scènes uit de film 'Armando, portret van een vriend'.  

'Ik hoorde dat er geluisterd werd', is een voorstelling die het publiek bij blijft.

Een eerbetoon.

In woord en beeld.

Bekijk onze thema's