Alida Quartet

Concertserie SEM en Singer Laren
Klassiek op vrijdag
vr 4 okt 11:00
4 okt 24
11:00

Alida Quartet

Biografie:
Het Alida Quartet, ontstaan in 2020, bestaat uit de violisten Pedro Vieira (Portugal) en Leonoor van de Merwe (Nederland), altviolist Gabriel Torner Alsina (Spanje) en celliste Irene Cancer Navarro (Spanje). Het Alida Quartet speelt graag het klassieke strijkkwartet repertoire en werkt ook graag in andere samenstellingen. Zo voerde het kwartet het klarinetkwintet van Brahms uit en werkte het samen met harpist Ariel Sol tijdens het Dutch Harp Festival in TivoliVredenburg.

Programma:
Geïnspireerd op de tentoonstelling My World, presenteert het Alida Quartet een programma waarvan de composities met elkaar verbonden zijn. Beethoven schreef zijn “Heiliger Dankgesang eines Genesenen an die Gottheit” (“Heilig danklied aan God van een genezene”, uit het Strijkkwartet op. 132) als autobiografisch muzikaal gebed na een periode van ernstige ziekte aan het einde van zijn leven. Dit werk deelt de toonsoort a mineur met Brahms’ Tweede strijkkwartet, een van de vele verwijzingen die de betekenis van Beethovens muziek als inspiratiebron voor Brahms laten zien. 

Concertserie SEM en Singer Laren
Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) en Singer Laren zijn elke eerste vrijdag van de maand een concertserie gestart in de nieuwe Tuinkamer, met jonge, professionele musici en muziek- vakstudenten in kamermuziek-bezetting. De musici laten zich voor hun programma’s inspireren door de tentoonstellingen in Singer Laren. Mede dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds, afdeling Noord-Holland, konden zeven verrassende programma’s worden samengesteld.

Een kaartje voor een concert kost € 8,50. Het toegangsbewijs voor het concert is tevens het toegangsbewijs voor het museum. Indien u in het bezit bent van een Museumkaart of een VIP-kaart van de Vriendenloterij verzoeken wij u vriendelijk deze te laten scannen bij de entree van het museum. De concerten vinden plaats in de Tuinkamer en de deuren van de Tuinkamer openen om 10.45 uur. 

Stichting Eigen Muziekinstrument ondersteunt jonge, professionele musici tot 30 jaar bij de aanschaf van een eigen instrument. Een eigen en passend instrument is van groot belang voor de muzikale en professionele ontwikkeling van musici. Voor meer informatie: www.stichtingeigenmuziekinstrument.nl.

Bekijk onze thema's