Haizea Trio

Concertserie SEM en Singer Laren
Klassiek op vrijdag
Fri 1 Nov 11:00
1 Nov 24
11:00

Haizea Trio

Biografie:
Het houtblazersensemble Haizea Trio bestaat uit Gita Vata León (fluit), Anai Telletxea Aguilera (hobo) en Neus Molero i Beneito (klarinet). Zij komen uit verschillende delen van Spanje, maar ontmoetten elkaar voor het eerst in Amsterdam waar zij momenteel aan het Conservatorium van Amsterdams studeren. Het trio is ontstaan dankzij hun gemeenschappelijke interesse in het verkennen van allerlei muziekstijlen, van barok tot hedendaags repertoire.

Programma:
Haizea Trio presenteert een programma met werk van Nederlandse componisten. Omdat muziek van componisten uit Nederland minder bekend is, wil het Haizea Trio deze composities onder de aandacht brengen van een breder publiek. Ze spelen composities van Theo Smit-Sibinga, Ary Verhaar en Henri Zagwijn. 

Concertserie SEM en Singer Laren
Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) en Singer Laren zijn elke eerste vrijdag van de maand een concertserie gestart in de nieuwe Tuinkamer, met jonge, professionele musici en muziek- vakstudenten in kamermuziek-bezetting. De musici laten zich voor hun programma’s inspireren door de tentoonstellingen in Singer Laren. Mede dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds, afdeling Noord-Holland, konden zeven verrassende programma’s worden samengesteld.

Een kaartje voor een concert kost € 8,50. Het toegangsbewijs voor het concert is tevens het toegangsbewijs voor het museum. Indien u in het bezit bent van een Museumkaart of een VIP-kaart van de Vriendenloterij verzoeken wij u vriendelijk deze te laten scannen bij de entree van het museum. De concerten vinden plaats in de Tuinkamer en de deuren van de Tuinkamer openen om 10.45 uur. 

Stichting Eigen Muziekinstrument ondersteunt jonge, professionele musici tot 30 jaar bij de aanschaf van een eigen instrument. Een eigen en passend instrument is van groot belang voor de muzikale en professionele ontwikkeling van musici. Voor meer informatie: www.stichtingeigenmuziekinstrument.nl.