Dokwerk Saxophone Quartet

Concertserie SEM en Singer Laren
Klassiek op vrijdag
Fri 7 Feb 11:00
7 Feb 25
11:00

Dokwerk Saxophone Quartet

Biografie:
Het Dokwerk Saxophone Quartet is een jong en energiek kamermuziek ensemble, gevormd in 2019. Oorspronkelijk afkomstig uit vier verschillenen hoeken van de wereld hebben de vier leden, Lisa Schreiber, Jen-Hong Wu, Ileana Termini en Pedro Silva, elkaar in Amsterdam gevonden. Het kwartet heeft verschillende nationale- en internationale prijzen gewonnen.

Programma:
In Winterscenario verkent Dokwerk leven en dood door middel van muziek. Werken van Klaas de Vries en Philip Glass bieden introspectie op bekende figuren, terwijl de spookachtige melodie van Danse Macabre uitnodigt tot een dans met de dood. Het programma wordt afgesloten met Jacob TV's Postnuclear Winterscenario, dat een wereld voorstelt waarin de natuur de overblijfselen van de mensheid weer opeist, als symbool voor einde en wedergeboorte. 

Concertserie SEM en Singer Laren
Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) en Singer Laren zijn elke eerste vrijdag van de maand een concertserie gestart in de nieuwe Tuinkamer, met jonge, professionele musici en muziek- vakstudenten in kamermuziek-bezetting. De musici laten zich voor hun programma’s inspireren door de tentoonstellingen in Singer Laren. Mede dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds, afdeling Noord-Holland, konden zeven verrassende programma’s worden samengesteld.

Een kaartje voor een concert kost € 8,50. Het toegangsbewijs voor het concert is tevens het toegangsbewijs voor het museum. Indien u in het bezit bent van een Museumkaart of een VIP-kaart van de Vriendenloterij verzoeken wij u vriendelijk deze te laten scannen bij de entree van het museum. De concerten vinden plaats in de Tuinkamer en de deuren van de Tuinkamer openen om 10.45 uur. 

Stichting Eigen Muziekinstrument ondersteunt jonge, professionele musici tot 30 jaar bij de aanschaf van een eigen instrument. Een eigen en passend instrument is van groot belang voor de muzikale en professionele ontwikkeling van musici. Voor meer informatie: www.stichtingeigenmuziekinstrument.nl.