Singer Laren zet stap richting duurzamere bijeenkomsten

10 september 2024 I PERSBERICHT 

Singer Laren zet stap richting duurzamere
bijeenkomsten met deelname aan Greenbookings

Singer Laren is trots deel uit te maken van Greenbookings, een netwerk dat CO2-uitstoot compenseert door het planten van bomen. Zo draagt Singer Laren samen met haar eventpartners bij aan duurzamere bijeenkomsten. Een bewuste keuze in lijn met de wens om actief de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Meer dan 2% van alle CO2-uitstoot op de aarde wordt veroorzaakt door de evenementen- en vergaderbranche en de hieraan verbonden reisbewegingen. Dat kan en moet anders, vindt Greenbookings. De visie van deze stichting is dan ook om de evenementen- en vergaderbranche in Nederland blijvend te verduurzamen. Het doel is om vanaf 2026, samen met alle aangesloten locaties, per jaar minimaal 250.000 bomen te planten over de hele wereld om zo een deel van deze CO2-uitstoot te compenseren.

Locaties die zijn aangesloten bij Greenbookings werken samen via een online systeem. Dit systeem rekent direct uit hoeveel bomen er kunnen worden geplant met 0,5% van het boekingsbedrag per evenement of vergadering. Men krijgt als locatie en als boeker de mogelijkheid om naast dit aantal bomen nóg meer bomen te planten. 

Isabelle Hegeman, Hoofd commerciële zaken bij Singer Laren, heeft er bewust voor gekozen om deel te nemen aan Greenbookings. ‘Hierdoor bevorderen wij duurzamere keuzes en milieubewustzijn bij onze opdrachtgevers én bij Singer Laren. Wij zijn er nog lang niet, maar elke stap die we kunnen zetten is er één.’

Greenbookings is blij met deze samenwerking en staat klaar om locaties te ondersteunen in hun streven naar duurzaamheid. ‘Door deze samenwerking kunnen organisatoren steeds meer locaties in Nederland selecteren die aangesloten zijn bij Greenbookings', zegt Fabian van Beek namens Greenbookings.