Schilderworkshops voor volwassenen

Breitner
Fri 19 Jul - Fri 9 Aug
19 Jul 24
-
9 Aug 24

Schilderworkshops voor volwassenen

Breitner

iedere vrijdag

  • Voor wie:  volwassenen die van schilderen houden (alle niveaus van harte welkom) 
  • Wanneer: Iedere vrijdag, 13.00 - 15.30 uur
  • Begeleiding: afwisselend door beeldend kunstenaars Lisanne Langenberg en Dineke Soer 
  • Kosten: € 30,- excl. museumentree (incl. alle benodigdheden en materialen) 
  • We hanteren een minimum van 5 deelnemers per keer. Bij minder deelnemers nemen we contact met u op. 

Let op: U hoeft alleen een entreeticket voor het museum aan te schaffen wanneer u op eigen gelegenheid voor of na de workshop het museum wilt bezoeken. Voor een museumbezoek is het reserveren van een tijdslot verplicht. Reserveer hier tickets voor het museum.  

12 juli en 2 augustus
Breitner: impressionist en colorist 
In deze workshop laten we je ervaren hoe het is om met losse toetsen en vegen een schilderij te maken. We zien dat Breitner vooral bij de 'kimono meisjes’ meer kleur gaat gebruiken. We bekijken het schilderij ‘Meisje in kimono’ en tekenen het na in de museumzaal. In het atelier werken we het schilderij verder uit in de typerende stijl van Breitner. We gaan dieper in op zijn kleurpalet en gebruiken dezelfde aardetinten als Breitner, zoals omber, oker en sienna. 

19 juli 
Schilderen naar levend model in kimono 
Een model mag natuurlijk niet ontbreken in een schilderworkshop à la Breitner. In het atelier zit een model in kimono voor u klaar om na te schilderen. De kimono speelt de hoofdrol in de schilderijen ‘Anna’ en ‘Meisje in witte kimono’, die we eerst op zaal gaan bekijken. Breitner probeert de kleuren van stof en versiersels zo krachtig mogelijk uit te drukken, door te spelen met de kleuren in de omgeving. Elementen als kleur, compositie en contrast zullen worden behandeld in deze workshop.

26 juli en 9 augustus 
Bloemen om te zoomen (in de tuin)
De uitsneden en perspectieven in Breitners werk zijn bijzonder. Wat maakt een beeld precies interessant? Waardoor blijf je langer kijken? Dat leren we in deze workshop. Onze beeldentuin is de inspiratie voor het werk. We gaan inzoomen op bloemen in de tuin, centraal staat daarbij perspectief, kader en vorm. We creëren een schilderij vol bloemen en bij mooi weer schilderen we 'en plein air'.